TOTAAL:

1167 MODELLEN

Vaktermen

TERMEN Boeker

Een boeker werkt bij een modellenbureau en brengt opdrachtgevers met modellen in contact.

Boeking

Voor een definitieve boeking wordt een afspraak gemaakt tussen het model en de opdrachtgever. Deze wil op een bepaalde dag met het model werken waardoor het model niet beschikbaar is voor andere opdrachten. De boeker licht het model in over: - Wanneer en waar het model moet zijn. - Eventuele spullen die meegenomen moeten worden. - Hoe lang het gaat duren. - Wat de verdiensten zijn. Call-back Als het model goed bevallen is op de casting kan het zijn dat het model samen met een aantal andere modellen nog een keer terug moet komen. Tijdens een call-back verdient het model niets. Natuurlijk is de kans bij een call-back groter dat de opdracht doorgaat.

Casting

Een casting is een ontmoeting tussen de klant en verschillende modellen. De klant bepaalt na de casting voor welke modellen hij kiest. Met een casting verdient het model niets.

Database

Tegenwoordig kunnen modellen zich ook presenteren via internet. Miracle Beuaties heeft namelijk een database waarin alle modellen staan. Door middel van een paar drukken op de muis kan een opdrachtgever zien wat Miracle Beauties te bieden heeft en direct modellen boeken.

Fashion model

Een fashion model heeft de juiste maten en looks en kan dan ook voor vele doeleinden ingezet worden. Een fashion model heeft hoofdzakelijk werkzaamheden op het gebied van mode en werkt veel internationaal.

Go-sees

Miracle Beauties maakt voor het model een afspraak bij een opdrachtgever zodat deze persoonlijk zijn of haar portfolio kan laten zien.

Hairstylist

De hairstylist is iemand die ervoor zorgt dat je kapsel altijd goed in model gebracht wordt.

Look-a-like

Een look-a-like is iemand die qua uiterlijk, mimiek en doen en laten op een bekende persoon lijkt.

Mooi weer-boeking

Deze boeking gaat alleen door als het mooi weer is. Dit geldt uiteraard alleen voor opdrachten in de buitenlucht. Het model wordt hierover 's ochtends door de boeker geinformeerd. Optie Als de opdrachtgever nog niet zeker weet of hij een bepaald model wilt boeken, zet hij deze in optie. Dat wil zeggen dat het model nog niet zeker is van de opdracht. Meestal wordt dit een dag van te voren definitief doorgegeven.

Portfolio

Een portfolio is een boek waarmee een model testfoto's/ tearsheets presenteert naar opdrachtgevers. Als model moet je ervoor zorgen dat je portfolio gevarieerd is en dat je sterke kanten goed naar voren komen.

Request Hier wordt een model naar aanleiding van het portfolio uitgenodigd voor een casting.

Setcards

Als een model een portfolio heeft opgebouwd kunnen er setcards worden gemaakt. Een setcard is het visitekaartje van het model, maar dan op A5-formaat. Op de voorkant staat een close-up, de achterkant bevat een aantal kleinere foto's plus maten en naam van het model. Special model Dit model voldoet niet aan de eisen van een fashion model, maar heeft wel iets 'speciaals' en is meestal kleiner maar heeft uiteraard wel een goede uitstraling. Een special model wordt veel gebruikt in opdrachten voor reclame (alles behalve mode). Ook een special model kan veel werken, vaak alleen nationaal.

Stylist

De stylist is de persoon die verantwoordelijk is voor kleding, schoenen en accessoires. Hij/zij bepaalt samen met de fotograaf de sfeer die weergegeven moet worden.

Tearsheets

Dit zijn gepubliceerde foto's van modellen in magazines.

Visagist

De visagist is iemand die ervoor zorgt dat het model er goed uitziet. Hij/zij zorgt voor een goede foto c.q. film-make up en doet ook vaak het haar bij een model.